pühapäev, 18. august 2013

UITWISSELINGSTUDENT IN DE NEDERLANDS!

What up!?!
Tulin just tund aega tagasi koju kõige kõige lahedamalt ürituselt, kus kõik vahetusõpilased, kes tulid Hollandisse, said kokku neljaks päevaks ja tegelesid kõige sellega, millest ma kohe räägin.
Algas see siis kolmapäeval, kui jõudsin sinna ee hotelli? kohale kella kümneks koos Joke ja Aniek'iga. Sain kohvri oma tuppa viia ja siis kohvi juua nendega enne kui nemad lahkusid ja vahetusõpilased oma programmi juurde asusid. Vahetusõpilasi oli nii Jaapanist, Indoneesiast, Taist, Uruguayst, Tšiilist, Mehhikost, USA'st, Norrast, Soomest, Lätist, Leedust, Slovakkiast, Serbiast, Belgiast, Saksamaalt, Poolast ja muidugi, Eestist.
Esimesel päeval õppisime üksteist kõigepealt tundma, siis tegime lühikese keeletesti et vaadata, kas keegi üldse midagi oskab hollandi keeles ja kui palju. See järel jaotati meid gruppidesse, mina olin "grupje dvei" ehk siis teine grupp, mis on siis raskuselt teine grupp. Esimeses grupis olid belglased ja sakslased, kes juba oskavad seda keelt. Kokku oli 4 gruppi. Nende gruppidega hakkasime siis õppime hollandi keelt, mis on tegelikult suht rõve õppida, kuna seal on see "gch" mida keegi ei oska öelda ja mu host family naerab alati selle üle et välismaalased ei oska seda üldse teha. Aga esimesel päeval me veel tegime mingit reflection groupi, kus kõik "rääkisid oma tunnetest" ehk siis me tegime terve aja nalja ja rääkisime piinlikke lugusid. Õhtul olime kõik baaris kus muusika käis ja leidisn endale siis juba paar uut sõpra. Okei, rohkem kui paar.
Teisel päeval olid jällegi hollandikeele tunnid ja siis oli ka orientatsiooni natuke, kus pidime tegema endale plan den aanpaki ehk siis plaani järgmiseks aastaks, mida soovime saavutada ja siis rääkisime ka natuke kohalikest ja hollandi kultuurist. Pärast kõiki neid hollandikeele tunde olid meil lahedad hollandi mängud, kus nt pidi kinnisilmi teist inimest söötma, nüüri pealt saiakest sööma, naela pudelisse istuma jms. Kui vaba aeg oli, siis läksime Imkje ja Gretega poistega Saksamaalt, Jaapanist ja USA'st jalkat mängima ja see oli isegi päris lahe. Hiljem oli jällegi reflection group ja õhtul olid jälle mingi mängud, YFU Nederlandsi direktor Bobi väga fun kõne ja partayy. Sellel õhtul tegime Gretega oma riigi esitlust järgmiseks päevaks, ehk siis rääkisime lätlastega ja sakslastega juttu ja kuulasime lahedaid nuclear plahvatusi arvutist. Magama mindi jällegi kell 12.00.
Kolmandal päeval oli kohutavalt väsinud, või noh, tegelikult olin iga päev väsinud. Taaskord, keeletunnid-orientatsioon-reflection. Aga seal vahepeal olid ka jälle mingid spordimängud mida ma seletada ei oska ja vaba aeg, kus tegelesime jällegi oma presentatsiooniga. Õhtul oli siis suur kultuuriõhtu, kus iga riik pidi end tuvustama mingil lahedal moel. Osad näitasid rahvustantse, osad laulsid, osad lihtsalt rääkisid, soomlaste esitus oli 10 korda pikem kui kõigil teistel sest nad lihtsalt ei osanud lõpetada, meie aga mängisime et meil on kohutavalt külm, panime paksult riidesse, läksime laua taha ja mängisime et võtame viina, kuna nii külm on. Siis hakkasime riideid seljast võtma kuni tuli riiete alt välja kõigil Estonia särk või kampsun ja siis hakkas ekraanil käima laulupeolt "Rahu" ja me laulsime kaasa. Lõppu tegime ossiküki, mis meeldis väga eriti sakslastele, kuigi nad sellest aru ei saanud. Pärast neid oli taaskord suur pidu baris, kus kõik tegid omavahel pilte ja rääkisid ja tantsisid ja tegid veel pilte ja veel pilte ja tantsisid kuni lõpuks kästi magama minna. Mina veel rääkisin oma toakaaslasega juttu umbes tund aega ja siis läksin ka magama.
Viimasel päeval tulid siis pered hommikul, siis õpetas mulle hollandi keele tunnis 10-aastane poiss kuidas hollandi keeles dialoogi lugedes sõnu hääldada, mängisime bingot hollandi keeles ja siis läksime linna peale, kus pidime kohalikelt küsima küsimusi hollandi keeles. Ma sain isegi hakkama, je! Kohtusin esimest korda ka Jorieniga, kes samuti aitas mul natuke hollandi keelt õppida. Siis tuli väike esinemine vanematele, vaatasime mingit slaidshowd orientatsioonist ja siis läksime koju.
Üleüldse oli see väga lahe orientatsioon, sain nii palju uusi sõpru igalt poolt üle terve maailma, sakslased õpetasid kõigile uue laheda mängu selgeks millest küigilt on õlgadel sinikad, saime aimu sellest, milline võib olla kevadine karneval, mis on väidetavalt ülilahe ja me joonistasime end kõik hollandi lippudega täis (mul on need siiamaani peal, ei tule maha), õppisime erinevaid kultuure tundma ja väga lahe oli ühesõnaga. Nüüd tuleb üks "väike" valik piltidest.
 Vasakult: Mina, Rebeka Slovakkiast, Book Taist, Bret Estlandist, all Grete Estlandist, ja ääres Imkje Norrast.
                                                                          Karneval!


                                                          Ma olin väga väsinud.
 Vasakult: Eugenia Uruguayst, Diego Mehhikost, David Mehhikost, Marcello Uruguayst ja Grete!
                                                                         Karenvaal!!
                                                                           Estland.
                                                                      More Estland.
                                                                  Even more Estland.
                                                              Enough of Estland.
                                                    Grete Estlandist ja Imkje Norrast.
                                                                        Estland?
                                                                        Imkje on lahe.
                                         Minu toakaaslane Nana Taist, kes on väga lahe!!!!!!!!
                                        Jee see keskel on Joaquin Uruguayst, ta on ka lahe!!!!
                                                             Mina ja Marie Belgiast.
                                                      Pierre Belgiast on väga lahe!!!
                                                      See on Zeno Saksamaalt, megaok.
                                                Marcello Uruguayst!!!!! Väga lahe!
                                                      David Beckham from Mehhiko.
                                                    See on Glenn Coco Saksamaalt!
                                                          Minu Leedu sõber Luka!!!!
                                Nii juhtub kui Inger on väsinud ja kallab kohvi tassist mööda.








Ma tahaksin veel pilte panna, sest minu pildid pole just kõige paremad nii et võib-olla panengi kui keegi teine saadab need mulle. Eks näis.

Järgmine kord kohtun kõigi nendega 2. novembril, kui meil on keeleeksam. Osadega kohtun ka ringkonnakokkutulekutel, sinna hulka kuuluvad ka Imkje ja Grete, mis on väga tore!!!

Tadaa
Inger

Kommentaare ei ole: